18 januari 2021: Karen blog 01


Hallo allemaal.
We beginnen weer met een nieuw project. Elke maand reageren wij en iemand uit Mexico op elkaars werk. Daarnaast willen we ook veel tekeningen van de kinderen uit Mexico laten zien. Mijn thema is “Warm Welkom”. Het is in Nederland weer winter, gisteren viel er zelfs sneeuw. We zijn veel thuis omdat er een lock down is. Er komen nieuwe woorden zoals bv huidhonger. Het is een moeilijke tijd. We willen knuffelen, spontaan naar elkaar toe kunnen gaan, aanraken etc. Met dit warm welkom kunnen we visualiseren dat we toch met en bij elkaar zijn.

De tekeningen die ik hiervoor heb uit gekozen van de jongeren zijn “Ballonnen” en “vleugels”. Lekker vliegen, welkom in de lucht.


Mijn werk is n.a.v. een museum project. De vilten poppen zijn zes meter hoog. De armen zijn los. Als toeschouwer kun je deze om je heen slaan en zo heerlijk knuffelen.Deze foto is van een bad. Hier zit lekker warm water in met rozenolie. Verwarmen.Het laatste object is een schatkistje. Op een verweerde spiegel heb ik een zilveren lijst gemaakt. Rechts is op rijst papier geschreven “Wie hierin kijkt is de liefste, de mooiste en het belangrijkste van het land”. Een hart onder de riem in deze tijd.Karen (karen.baarspul@gmail.com)