Mutsen voor Mexico


Lisette is industrieel Ontwerper, volgde de opleiding Holistisch Beeldend Kunstenaar en volgde een aantal jaar teken- en schildercursussen bij ArtEZ. Ze is moeder van drie zonen: Wouter, Maarten en Joris.

En ze gaat ons project steunen en wel door middel van het breien van mutsen die te koop worden aangeboden. Lisette breit graag. Zoals ze zelf aangeeft om rustig te worden, het is een soort van meditatie. In sommige periodes is breien ‘in’ en soms wordt het gezien als suf en oma-achtig. Maar dat laatste is het beslist niet.

Kijk eens wat breien allereerst doet met iemand.


En wat dacht u van het boek 'De kracht van breien' van Lorette Napoleoni.Napoleoni onderzoekt de kracht achter het oeroude ambacht breien. Ze laat zien hoe de breikunst de mens helpt overleven en verbindt haar met sociaal-economische en politieke veranderingen wereldwijd.

In een wereld vol ongelijkheid, waarin veel mensen bang of eenzaam zijn, kan breien een bevrijdende bezigheid zijn. Terrorisme- expert Loretta Napoleoni breit al haar hele leven. Breien is troostrijk en zorgt voor rust in je hoofd. Meer dan dat: het is een prachtige metafoor van het leven. Napoleoni laat in dit boek zien dat de breikunst de mens hielp overleven, hoe vrouwen er geschiedenis mee schreven en elkaar daarbij van generatie op generatie kennis en levenslessen doorgaven. Met het breien als leidraad verbindt zij sociale, economische en politieke veranderingen in het oude Egypte en Peru met het moderne Mongolië. Van de spinning bees in de Amerikaanse Onafankelijkheidsoorlog en de breispionnen in de Tweede Wereldoorlog komt zij via het antimaterialisme van de hippies terecht bij het wildbreien tegen klimaatverandering. Aan de hand van recente neurowetenschappelijke ontdekkingen belicht Napoleoni daarnaast de eff ecten van breien op lichaam en geest. In dit unieke boek ligt ook een persoonlijke ontdekkingsreis besloten. Napoleoni deelt ruimhartig de wijze lessen en onweerstaanbare adviezen van haar grootmoeder, die haar als kind het ambacht leerde, evenals een tiental eenvoudige succespatronen om meteen de draad op te pakken.
Al het werk van Lisette is te bewonderen op haar website: https://www.mutsenvoormexico.nl/ , en daar kunt u ook uw bestelling plaatsen.

En Lisette’s tante haakt nu mee en maakt de meest mooie knuffels zoals een oefenkubus waar de kleintjes o.a. kunnen oefenen met veters strikken en knopen dichtdoen.Ook die knuffels kunt u vinden op de site van Lisette.Kerstmarkt in Schaarsbergen 2022

Op de kerstmarkt in Schaarsbergen hebben we mutsen verkocht. Niet één, niet twee maar ontzettend veel.

Dankzij de mutsenverkoop kunnen we in 2023 de gespreksruimte van de psychologen in Miacátlan gaan opknappen!
Daar vinden de gesprekken plaats met de kinderen van ca. 6 tot 10 jaar. En die ruimte willen we een stuk kleurrijker maken en ook voorzien van knuffels, tekenmateriaal e.d.